amy adams

haQQo
dogum tarihi: 20 agustos 1974
Ülke: italya
meslegi: oyuncu, seslendirme

amy lou adams 20 agustos 1974?te dünyaya gelmisamerikali bir televizyon ve film yildizidir. junebug filmindeki rolüyle akademi Ödülü?ne aday gösterilen yildizi son dönem, enchanted filminde canlandirdigi ve altin küre?ye aday gösterildigi rolü giselle ile hatirlayabilirsiniz.
yildiz aslen vicence, italya dogumludur. amerikali ebeveynleri kasryn ve richard adams?in yedi cocugundan biri olan adams, balerin olma hayaliyle yanip tutusurken bir yandan da okul korosunda sarki söyledi. yillar ilerledikce iyi bir balerin olma umutlari da sönen yildiz, sonunda müzikal egitimi almaya karar verdi.
ilerleyen yillarda garsonlugun da aralarinda bulundugu irili ufakli pek cok is yapacak ve calistigi mekanlarda sarki söylemeye devam edecekti. televizyon serisi olarak hazirlanan ?cruel intentions? yapiminda rol almasi bu yillara rastlar. televizyon yapimi olarak isteneni veremeyen yapim, ayni adla sinema filmi olarak da cekildi.
2000-2002 yillari arasinda adams, kisa televizyon fimlerinde dizilerde yardimci rollere cikarak hayatini kazanmaya calissa da asil patlamasini steven spielberg?in ?catch me if you can? adli filmindeki brenda strong rolü ile yapti.? ne yazik ki bu filmi takip eden bir yil boyunca isleri daha da kötüye gitti ve ilerleyen yillarda yine televizyon sovlarinda ve dizilerde kücük rollerle yetinmek zorunda kaldi.
tam hersey daha da kötüye gidiyor diye düsündürürken, phil morrison?in düsük bütceli bagimsiz filmi junebug?taki ashley johnsten rolü o?na sundance film festivali?nde Özel jüri Ödülü?nü kazandirdi.? bu kadar iyi elestiriler alsa da bu filminden sonra da yeterince adini duyuramadigi bir kac filmde oynadi. oysa ümidini hic kaybetmeyen genc yildizin sansi, kevin lima?nin enchanted filmindeki giselle rolü icin basvurmasiyla yine acildi ve üc yüz kisi arasindan siyrilarak rolü kapti. bu rol hem maddi alanda hem de kariyerinde önemli bir yere sahiptir. genc oyuncuya aralarinda komedi ve müzikal dalinda en iyi kadin oyuncu oscari?nin da bulundugu pek cok ödül kazandirmistir.

filmografi

greenburg 2010 - oyuncu
leap year 2010 - oyuncu
müzede bir gece 2 2009 - oyuncu
julie julia 2009 - oyuncu
süphe 2008 - oyuncu
miss pettigrew lives for a day 2008 - oyuncu
sunshine cleaning 2008 - oyuncu
charlie wilsonin savasi 2007 - oyuncu
underdog 2007 - seslendirme
manhattanda sihir 2007 - oyuncu
tenacious d se pick of destiny 2006 - oyuncu
fast track 2006 - oyuncu
pennies 2006 - oyuncu
talladega geceleri ricky bobby hikayesi 2006 - oyuncu
kiralik sevgili 2005 - oyuncu
junebug 2005 - oyuncu
sonsuza dek 2005 - oyuncu
tehlikeli disi 2002 - oyuncu
sikiysa yakala 2002 - oyuncu
seks oyunlari 2 2000 - oyuncu